Деякі жителі Харкова та області можуть отримати додаткову грошову допомогу: подробиці

Відповідно до програми заявник може отримати до 100,5 тис. грн на відкриття чи розвиток власної справи

Дію програми “Рука допомоги” в Україні поновлено. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Програма передбачає надання кредитів громадянам з малозабезпечених сімей, які не працюють. Фінансову допомогу можна отримати на початок чи розвиток власної справи.

У Департаменті соціальної політики повідомили, що програма дає можливість працездатним особам, які не працюють, з-поміж членів малозабезпеченої сім'ї отримати одноразову безвідсоткову зворотну допомогу у розмірі до 100,5 тис. грн. Кошти можна витратити на відкриття або розвитку власного бізнесу, придбання обладнання та матеріалів.

Щоб отримати грошову допомогу, потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості та подати: 

  • заяву про надання фінансової допомоги,

  • бізнес-план,

  • довідку про несудимість. 

Документи приймає та розглядає Комісія з надання допомоги на отримання економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї.

Детальніше ознайомитися з порядком надання допомоги можна у постанові КМУ від 21.04.2021 №397 “Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей”.

Жителі Харкова та області можуть отримати консультації щодо дії програми за телефонами: (057) 728-40-33, (067) 728-97-45.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за даними Харківської обласної служби зайнятості станом на 30 березня 2023 року у регіоні актуальні 1199 вакансій. Дізнатися більш детальну інформацію про інші вакансії у Харкові та області  можна за посиланням

А тим часом Кабмін затвердив Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися