Водогін на Харківщині відремонтували з порушеннями: кого покарають

Порушення при ремонті водогону завдали збитки державі на суму понад 500 тис. грн

У Харківській області інженеру технічного нагляду повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що у жовтні 2016 року між ТОВ та одним із Департаментів ХОДА було укладено договір підряду щодо проведення капітального ремонту водогону в м. Красноград Харківської області.

Надалі між Департаментом ХОДА та інженером уклали договір на здійснення технічного нагляду за проведенням робіт по вказаному об’єкту. Однак підозрюваний професійно не виконував свої службові обов‘язки. Інженер не перевірив відповідність обсягів та якості виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній документації на водогоні. 

До того ж спеціаліст не проконтролював належним чином дотримання підрядною організацією під час будівництва умов, передбачених Державними будівельними нормами та правилами України.

При цьому інженер підтвердив факт виконання робіт, підписав та завірив своєю печаткою акти виконаних робіт, до змісту яких включені перелік та обсяги робіт, які фактично не були виконані, та матеріали, які не застосовувались.

Внаслідок неналежного виконання обов’язків інженером технічного нагляду державі завдано матеріальної шкоди на суму понад 500 тис. грн. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківську область приїхали спеціалісти з усієї країни. Фахівці допомагають проводити розмінування деокупованої території.




Алексанр

6 квітня 2023, 19:05

Этот несчастный инженер технадзора не знал простого правила: Для производства таких работ необходима разработка ППР (проект производства работ) специализированной (сертифицированной) организацией. ППР должны рассмотреть и согласовать: 1. Пожнадзор. 2. Электрики. 3. Сантехники. 4. Службы вентиляции. 5. Хозяева эксплуатируемых сетей. 6. Владельцы здания.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися