У Харківську область приїхали спеціалісти з усієї країни: що сталося

Піротехніки продовжують знешкоджувати небезпечний ворожий "врожай" на полях та вздовж доріг під лініями електропередач

У Харківській області кількість зведених піротехнічних загонів, що працюють над розмінуванням, значно збільшилася. До розмінування Харківщини долучилися сапери з усієї країни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Сапери зведеного загону продовжують день за днем звільняти регіон від вибухонебезпечних предметів. Зараз основні зусилля піротехнічних підрозділів направлені на розмінування ліній електричних мереж з метою подальшого їх відновлення працівниками обленерго.

У п'ятницю, 31 березня, сапери ДСНС разом з електриками проводили розмінувальні роботи в деокупованих населених пунктах Чугуївщини.

“Піротехніки продовжують знешкоджувати небезпечний ворожий "врожай" на полях та вздовж доріг під лініями електропередач. Це надзвичайно складна та ризикована робота, але сапери вкотре довели свою професійність та відвагу”, - наголосили у ДСНС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області за період з 16 до 22 березня рятувальники обстежили понад 20 км ділянок автодоріг, 10,5 км газопроводів та 1 об’єкт. У Департаменті цивільного захисту ХОВА зазначили, що загалом протягом тижня спеціалісти провели розмінування 96,9 га території та знищили 1484 вибухонебезпечні предмети. Підрозділи вибухотехніків залучали 246 разів. Фахівці перевірили 40,4 км ліній електропередач. Завдяки розмінованим ділянкам змогли підключити до електромережі 524 споживачі.

Тільки за 22 березня на території Харківської області розмінували 17,8 га території, 3,8 км автомобільних доріг та 1,6 км газопроводів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися