У Харкові викрили схему зняття з військового обліку: подробиці

“Послуги” зловмисників коштували 3 тис. доларів США

Слідчі Харкова повідомили про підозру двом зловмисникам, які організували незаконну схему зняття з військового обліку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. Вартість послуги “під ключ” становила 3 тисячі доларів США. 

Правоохоронці з'ясували, що до злочинної схеми причетні 37-річний колишній медичний працівник та 69-річна колишня працівниця одного з військкоматів Харківщини.

Зловмисники організували фіктивне проходження медичного обстеження і стаціонарного лікування для 32-річного харків’янина в одній з лікарень. Також харків'янин мав отримати медичні висновки для подальшого зняття з військового обліку. Такі документи надали б можливість чоловіку перетинати державний кордон України.

Правоохоронці Харкова викрили зловмисників та задокументували факт одержання 37-річним посередником першого траншу винагороди у розмірі 2 тисяч доларів США. Під час затримання правоохоронці знайшли у чоловіка корпус ручної осколкової гранати РГН та підривач типу УДЗ. 

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Суд вже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

69-річній жінці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) та ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 (пособництво у зловживанні впливом) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті (зловживання впливом) передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області інженеру технічного нагляду повідомили про підозру у службовій недбалості.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися