Підліток та сапер на Харківщині отримали вибухові травми: що трапилося

Медики надають постраждалим усю необхідну допомогу.

Учора, 5 квітня, у Харківській області сталося два випадки підриву на ворожих вибухонебезпечних предметах. Травми отримали 16-річний хлопець та 25-річний співробітник ДСНС. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію правоохоронних органів.

Так, перший випадок стався у с. Новоосинове Куп'янського району, де на невідомому вибуховому пристрої підірвався 16-річний хлопець. Хлопець отримав міно-вибухову травму внаслідок підриву. Його доставлено до обласної лікарні, стан середньої важкості, ампутацій кінцівок немає.

У с. Нова Гусарівка Балаклійської громади на невідомому вибуховому пристрої підірвався 25-річний працівник відділу спеціальних вибухових робіт ГУ ДСНС в Чернігівській області. Правоохоронці встановили, що трагедія сталася під час обстеження та розмінування території населеного пункту внаслідок детонації вибухового пристрою. Постраждалого доставили до лікарні для надання медичної допомоги.

Вирішується питання щодо внесення даного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 438 Кримінального кодексу України.

Рятувальники ДСНС вкотре звертаються до харків’ян: суворо дотримуйтесь заходів мінної безпеки. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не чіпайте його та повідомте про знахідку в ДСНС або Національну поліцію за телефонами "101", "102" або "112".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 6 квітня: велика загроза ракетних ударів

Розпочалася чотириста сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 29 авіаційних  ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби було відбито більш як 60 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

Російська федерація і надалі використовує  повітряний простір та територію республіки білорусь, її військову інфраструктуру.

Протягом доби противник здійснив обстріли населених пунктів Одноробівка, Уди, Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Липці, Нескучне, Огірцеве, Зибине та Бочкове на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Фиголівка, Дворічна, Масютівка, Куп'янськ, Кучерівка, Крохмальне, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися