За споруду біля озера у Харкові судитимуть власника

Чоловік самовільно зайняв земельну ділянку поблизу озера на початку війни.

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно харків’янина за фактом самовільного будівництва споруди на самовільно зайнятій земельній ділянці, що відноситься до земель охоронної зони (ч. 4 ст. 197-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням ан інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у березні минулого року чоловік самовільно збудував одноповерхову споруду на самовільно зайнятій земельній ділянці. Вказана земля знаходиться в водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі водного об’єкта — озера по проспекту Гагаріна у м. Харкові.

Вказані незаконні дії обвинувачений вчинив за відсутності рішення про передачу вказаної земельної ділянки у власність або передання у користування (оренду) та за відсутності вчиненого правочину щодо неї та державної реєстрації, чим порушив вимоги статей 60, 61 Земельного кодексу України щодо обмеження у використанні земельних ділянок прибережних захисних смуг навколо водойм.

Справу розглядатимуть у Комінтернівському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводив СВ ВП №2 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 6 квітня: велика загроза ракетних ударів

Розпочалася чотириста сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 29 авіаційних  ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби було відбито більш як 60 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

Російська федерація і надалі використовує  повітряний простір та територію республіки білорусь, її військову інфраструктуру.

Протягом доби противник здійснив обстріли населених пунктів Одноробівка, Уди, Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Липці, Нескучне, Огірцеве, Зибине та Бочкове на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Фиголівка, Дворічна, Масютівка, Куп'янськ, Кучерівка, Крохмальне, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися