На Харківщині горів хвойний ліс

Загорілася суха трава та очерет на відкритій території

Вчора, 25 квітня, у Харківській області на території Володимирівського лісництва неподалік селища Красний Кут почав горіти лісовий масив. Про це повідомили в ГУ ДСНС в Харківській області.

"Спочатку загорілася суха трава та очерет на відкритій території. Потім сильний вітер поніс вогонь у бік хвойного лісу. Загорілася хвойна підстилка, очерет на болоті, гілки та повалені дерева. Площа пожежі стрімко зростала і була загроза загоряння верхового хвойного лісу", - розповіли рятувальники.

Варто відзначити, що співробітники лісництва покликали на допомогу рятувальників. Так, коли 85 рятувальників на 15 пожежних автоцистернах прибули на місце, то вогонь розповсюдився на загальну територію близько 20 га. На місці вже працювали 4 пожежні автоцистерни, трактор та 21 працівник лісництва.

О 06:00 26 квітня спільними зусиллями пожежу локалізували. Загрози верхового лісу немає. На місці події чергують лісники, вони гасять окремі осередки тління пнів і гілок.

За даними рятувальників, за минулу добу в Харківській області виникло 30 пожеж в природних екосистемах, вони охопили близько 50 гектарів територій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що під Харковом прямо під час руху загорілася "Газель".



Джерело: https://kh.dsns.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися