Обіцяв зірвати боєприпас з «Урагану»: як на Харківщині ходять у гості

Ледве не вбив знайомих, погрожуючи вибухом суббоєприпаса: на Харківщині затримано чоловіка.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 26-річному раніше судимому чоловіку за фактом закінченого замаху на вбивство двох або більше осіб, вчиненого способом, небезпечним для життя багатьох осіб (ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням ан інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, ввечері 5 квітня у смт Слатине підозрюваний прийшов в гості до своїх знайомих. Проте він почав поводити себе агресивно та сваритись з присутніми.

Жінка покликала на допомогу сусіда, який намагався заспокоїти горе-гостя. Підозрюваний від зауважень ще більше розлютився: він вийшов з будинку, але згодом повернувся з "подарунком". У руках чоловік тримав суббоєприпас до снаряду РСЗВ "Ураган".

Підозрюваний почав погрожувати всім присутнім вибухом, розмахуючи перед ними снарядом. Одному з гостей таки вдалось виштовхати його з будинку.

Проте на цьому "доброзичливий" гість не зупинився: він обійшов будинок та погрожував кинути суббоєприпас у відчинене вікно. Один з гостей вихопив у нього з рук снаряд, щоб той не кинув його у кімнату, та переніс у ванну кімнату для безпеки всіх присутніх.

Правоохоронці затримали чоловіка. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №3 Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У дев’яти ЦНАПах Харкова та області знову надають популярні адмінпослуги

За дорученням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, в Харківській області продовжується відновлення надання адміністративних послуг населенню. Відтепер у 9 ЦНАПах Харківської області жителі громад мають можливість отримати послуги ДРАЦС. Про це повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, інформують "Коментарі. Харків".

Зокрема, у ЦНАПах Дергачівської, Кегичівської, Люботинської, Первомайської та Біляївської громад можна отримати свідоцтва про народження та смерть. Крім цього, громадяни мають доступ до послуг з укладання і розірвання шлюбу, "єМалятко", а також змінити ім'я та внести зміни до документів.

ЦНАП Лозівської громади надає аналогічні послуги, окрім реєстрації шлюбу та отримання свідоцтва про смерть. Також у ЦНАПах Наталинської та Красноградської громад наразі доступні послуги з видачі свідоцтв про народження та "єМалятко". У ЦНАПах Харкова доступні всі види послуг ДРАЦС, окрім видачі свідоцтва про смерть та реєстрації шлюбу.

Нагадаємо, у Харківській області працює мобільний ЦНАП. Пересувний офіс має автономне енергозабезпечення, 12 облаштованих робочих місць, комплект супутникового обладнання Starlink і прохідну спроможність дістатися до віддалених населених пунктів, а також усе необхідне устаткування для організації мобільної роботи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися