Голові райсуду на Харківщині загрожує довічне ув'язнення: що відомо

Обвинувачений перебуває на території Росії

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо голови Балаклійського районного суду Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби прокуратури.

Голові райсуду інкримінують вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Досудове розслідування встановило, що голова райсуду у квітні минулого року виїхав з Балаклії до окупованого м. Куп’янськ, де і почав будувати собі “кар‘єру” при російських окупантах. Він погодився працювати на посаді “и. о. заместителя начальника управления – начальника отдела юридического сопровождения” у так званій “ВГА Харьковской области”. 

На новій посаді він консультував людей щодо законодавства РФ, а також схиляв їх перейти на бік загарбників та співпрацювати з окупаційною владою. 

Слідством встановлено, що суддя перебуває на території Росії. Його оголошено у розшук.

Обвинуваченого судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що слідчі повідомили про підозру жителю Чугуївського району. Після захоплення Росією села Миколаївка 60-річний чоловік підтримав збройну агресію та запропонував окупантам свою допомогу. Зловмисник поселив окупантів у своєму будинку, забезпечував їх продуктами. З дозволу військових держави-агресора він незаконно проникав до помешкань місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну Україні територію, та викрадав особисті речі власників.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися