У поліції звернулися до жителів Харкова та області: причина

Жителям Харкова та області розповіли про головні правила поводження на дорозі

У поліції Харківської області звернулися до водіїв та пішоходів, нагадавши усім учасникам руху про необхідність дотримуватися правил дорожнього руху та уникати небезпеки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію патрульної поліції Харківської області. 

Поліцейські порадити водіям, щоб не наражати себе на небезпеку: 

  • дотримуватися безпечної дистанції,

  • не перевищувати швидкість руху,

  • утримуватись від різкого гальмування, порушень правил обгону, маневрування. 

Також варто рухатися лише з увімкненими габаритними вогнями, ближнім світлом чи протитуманними фарами. “У процесі керування автотранспортом радимо бути максимально уважними та обережними, з повагою ставитись до інших учасників дорожнього руху”, - зауважили у патрульній поліції.

Також варто бути обережним і пішоходам. Правоохоронці порадили пішоходам не переходити дорогу у невстановленому для цього місці. Перед тим, як перейти дорогу, обов'язково впевнитись у безпеці. Також у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходам необхідно виділити себе, мати на зовнішньому одязі світлоповертаючі елементи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліцейські Харківської області здійснили профілактичні заходи серед дітей. Правоохоронці поспілкувалися з дітьми та їх батьками щодо запобігання випадкам травмування неповнолітніх внаслідок порушення правил дорожнього руху.  Підліткам розповіли, що обов’язково використовувати у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості ліхтарики та світловідбивні елементи (стрічки, наклейки, жилети) або одяг зі світловідбивними елементами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися