На Харківщині чоловік ледь не вбив своїх односельців: що йому загрожує

Мешканець Харківщини кинув дві гранати, чим наніс тілесні ушкодження односельцям

На Харківщині поліція затримала зловмисника, йому загрожує від трьох до 15 років позбавлення волі, або навіть довічне ув'язнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Правоохоронці розповіли, що мешканець Вільхуватської громади з невідомих причин кинув під автомобіль 39-річного чоловіка гранату РГД. Осколкові поранення отримали троє чоловіків, які у цей час знаходились у салоні транспортного засобу. Їх доставили до лікарні.

Вчинивши правопорушення, 45-річний зловмисник не зупинився і закинув ще одну гранату РГД до домоволодіння інших мешканців громади. Боєприпас не розірвався. Ніхто з господарів будинку не постраждав. 

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство), та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкцій статей, за правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років, а також від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліцейські Харківської області забезпечили безпеку громадян під час Великодніх богослужінь. Участь у богослужіннях взяли понад 40 тисяч громадян. Публічну безпеку і порядок щодня забезпечували понад 1000 поліцейських. Пасхальні богослужіння відбулися у 314 храмах Харківщини. Протягом святкових днів грубих порушень публічної безпеки та порядку не зафіксовано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися