На Харківщині викрили браконьєрів: що їм загрожує

У порушників поліцейські вилучили рибальські сітки та 306 рибин різного виду

У Харківській області викрили чоловіків, які займалися незаконним виловом риби. Своїми діями правопорушники завдали збитків на понад 500 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

У селі Бугаївка на березі річки Сіверський Донець 18 квітня поліцейські відділу поліції № 1 Чугуївського РУП викрили двох чоловіків, які займалися незаконним рибним промислом. Слідчо-оперативна група на місці події задокументувала факт браконьєрства.

У порушників поліцейські вилучили рибальські сітки та 306 рибин різного виду. У поліції повідомили, що загальний збиток, заподіяний Вовчанській громаді внаслідок незаконного знищення водних біоресурсів, становить 547 тис. грн.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліцейські Харківської області здійснили профілактичні заходи серед дітей. Правоохоронці поспілкувалися з дітьми та їх батьками щодо запобігання випадкам травмування неповнолітніх внаслідок порушення правил дорожнього руху.  Підліткам розповіли, що обов’язково використовувати у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості ліхтарики та світловідбивні елементи (стрічки, наклейки, жилети) або одяг зі світловідбивними елементами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися