Колишньому нардепу загрожує покарання за діяльність у Харківській області: що відомо

Екснардеп виготовляв агітаційні листівки на підтримку Росії та роздруковував їх вдома на власному принтері

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру колишньому нардепу за фактом виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби прокуратури. 

Прихильником “руського миру” виявився колишній народний депутат від забороненої Комуністичної партії України. Слідство встановило, що чоловік активно займався проросійською пропагандою. Він виготовляв агітаційні листівки на підтримку Росії та роздруковував їх вдома на власному принтері. Після цього колишній нардеп розповсюджував їх по Харківському району серед місцевих мешканців. 

За результатами проведення комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи мовлення, у листівках міститься інформація щодо виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, яка має публічний характер та інформаційний потенціал впливу на систему знань, соціальні установки, емоційну, когнітивну та мотиваційну сфери, стимулюючи у читачів позитивне схвалення, виправдовувальне ставлення до збройної агресії РФ проти України.

Стаття передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що головний державний інспектор відділу митного оформлення “Вантажний” митного поста “Куп’янськ” Харківської митниці перейшов на бік загарбників. Так, під час окупації м. Куп’янськ він добровільно співпрацював з російськими військовими. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися