Митнику на Харківщині загрожує довічне ув'язнення: що йому інкримінують

Обвинувачений перебуває під вартою

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо службової особи за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), та за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що головний державний інспектор відділу митного оформлення “Вантажний” митного поста “Куп’янськ” Харківської митниці перейшов на бік загарбників. Так, під час окупації м. Куп’янськ він добровільно співпрацював з російськими військовими. 

Він погодився обійняти  посаду “и.о. ведущего специалиста отдела сертификации и лицензирования Управления промышленности и торговли ВГА Харьковской области”. 

Під час діяльності на “новому місці” допомагав ворогам створити російську митницю на окупованій території. Також він організовував роботу з прийому документів для отримання виплат РФ місцевим населенням. Крім того, зрадник брав участь у проведенні незаконних перевірок торговельних підприємств та намагався націоналізувати на користь РФ один з відомих українських супермаркетів. 

Правоохоронці затримали чоловіка у Харкові наприкінці жовтня минулого року у порядку ст. ст. 208, 615 КПК України. Обвинувачений перебуває під вартою. 

Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді довічного позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області правопорушник кинув дві гранати та ледь не вбив своїх односельців.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися