У Харкові підозрюється директор підприємства через ремонт будинку на Салтівці

Ремонт будинку зі шкодою майже 700 тис. грн — директору підприємства винесено підозру.

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру директору приватного підприємства за фактами внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно (ч. 1 ст. 366, ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у квітні 2019 року між комунальним підприємством та приватним підприємством було укладено договір підряду щодо проведення поточного ремонту багатоквартирного житлового будинку, розташованого в Салтівському районі Харкова.

Директор підприємства-підрядника, достовірно знаючи, що виконані роботи не відповідають проектно-кошторисній документації, вніс неправдиві відомості в офіційні документи, завищивши обсяг і вартість робіт. У подальшому на підставі поданих підозрюваним актів виконаних робіт на рахунок підприємства підрядника було надлишково перераховано майже 700 тис. грн, чим завдано шкоду державі в особі комунального підприємства.

Досудове розслідування проводять слідчі СВ Харківського РУП №2 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статей передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ввечері харків’яни чули вибухи: де сталися "прильоти"

Учора пізно ввечері, близько 22 години російські окупаційні війська відкрили вогонь по Харкову. Під час повітряної тривоги харків’яни почули щонайменше три потужних вибухи.

Харківський міський голова Ігор Терехов о 22:04 написав, що Харків перебуває під обстрілом. Вже за півгодини мер повідомив, що "у Новобаварскому районі через ракетний обстріл пожежа на обʼєкті цивільної інфраструктури. ДСНС працюють на місці. Інформація щодо постраждалих уточнюється".

Пізніше Ігор Терехов написав, що "також зафіксовані удари по Слобідському і Основʼянському районам. В обох випадках під обстрілом були цивільні обʼєкти.

На даний момент інформація про постраждалих уточнюється".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що "під ударом окупантів було м. Харків та Харківський район. Попередньо, ворог бив ракетами С-300. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих уточнюється".

Також начальник ХОВА написав: "На жаль, одна з ворожих ракет влучила у приватний сектор у с. Котляри Харківського району. На місці працюють рятувальники та екстрена медична допомога. Деталі встановлюються.

У Харкові є влучання в об‘єкт цивільної інфраструктури, рятувальники приборкують масштабну пожежу.

Попередньо, зафіксовано щонайменше 5 "прильотів" у місті та області".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися