Ввечері харків’яни чули вибухи: де сталися «прильоти»

Росіяни обстріляли Харків ракетами С-300.

Учора пізно ввечері, близько 22 години російські окупаційні війська відкрили вогонь по Харкову. Під час повітряної тривоги харків’яни почули щонайменше три потужних вибухи.

Харківський міський голова Ігор Терехов о 22:04 написав, що Харків перебуває під обстрілом. Вже за півгодини мер повідомив, що "у Новобаварскому районі через ракетний обстріл пожежа на обʼєкті цивільної інфраструктури. ДСНС працюють на місці. Інформація щодо постраждалих уточнюється".

Пізніше Ігор Терехов написав, що "також зафіксовані удари по Слобідському і Основʼянському районам. В обох випадках під обстрілом були цивільні обʼєкти.

На даний момент інформація про постраждалих уточнюється".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що "під ударом окупантів було м. Харків та Харківський район. Попередньо, ворог бив ракетами С-300. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих уточнюється".

Також начальник ХОВА написав: "На жаль, одна з ворожих ракет влучила у приватний сектор у с. Котляри Харківського району. На місці працюють рятувальники та екстрена медична допомога. Деталі встановлюються.

У Харкові є влучання в об‘єкт цивільної інфраструктури, рятувальники приборкують масштабну пожежу.

Попередньо, зафіксовано щонайменше 5 "прильотів" у місті та області".

Вже вночі "Суспільне.Харків" повідомило, що рятувальники встановлюють причини вибуху та пожежі на автозаправці в районі Нової Баварії у Харкові. Пожежа спалахнула, коли РФ завдавала ударів по місту, але причина займання може бути не пов'язана з атакою армії російських загарбників.

Жодних воронок або слідів вибуху ракети навколо АЗС поліцейські та працівники ДСНС не знайшли.

Неофіційно слідчі говорять: вибух цистерни із газом на заправці, ймовірно, не був пов'язаний із ракетним обстрілом РФ.

Займання сталося 22 квітня близько 22:00, коли у місті та області була оголошена повітряна тривога.

Пожежа сталася на заправці "УкрГазВидобування". Вибухнула цистерна з газом, розповів речник рятувальників Харківщини Євген Василенко. За його словами, поранених внаслідок вибуху та пожежі немає. Точну причину вибуху фахівці ще встановлюють.

picture



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися