У Харкові віддали у приватну власність озеро: подробиці

Землі водного фонду не можуть бути надані у приватну власність фізичній особі

Київська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради. Прокуратура вимагає визнати незаконними та скасувати рішення органу місцевого самоврядування, визнати недійсним державний акт на землю та земельну ділянку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Прокуратура встановила, що на підставі рішення органу місцевого самоврядування було дозволено фізичній особі відвести земельну ділянку для організації селянського господарства. Даний факт підкріплений відповідним документом - державним актом на право приватної власності.

Земельна ділянка, про яку йдеться, розташована в Харкові по вул. Кільцевій і вул. Гризодубової. Площа ділянки складає майже 13 га, а вартість — майже 205 млн грн.

Відповідно до геодезичного звіту, на цій ділянці розташований водний об’єкт – озеро Очерет. Загальна площа земель водного фонду, що потрапляє в межі спірної земельної ділянки, складає майже 12 га.

У прокуратурі наголосили, що землі водного фонду не можуть бути надані у приватну власність фізичній особі, у тому числі для ведення особистого селянського господарства.

“Порушення норм водного та земельного законодавства стало підставою для направлення окружною прокуратурою позову щодо повернення зазначеної ділянки Харківській міській територіальній громаді”, - пояснили у прокуратурі. 

Київський районний суд м. Харкова відкрив провадження у справі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові патрульні виявили ймовірну “закладницю”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися