На продавця молочних продуктів подали до суду: подробиці

Основний вид діяльності ТОВ - гуртова торгівля молочними продуктами

Чугуївська окружна прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо керівника ТОВ. Його звинувачують у забрудненні земель відходами, шкідливими для довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Товариство з обмеженою відповідальністю знаходиться у  Чугуївському районі. Основний вид діяльності ТОВ є гуртова торгівля молочними продуктами. 

У прокуратурі повідомили, що керівник вказаного підприємства не провадив належним чином господарську діяльність. Він не забезпечив своєчасне вивезення рідких відходів виробництва, шляхом їх скиду з резервуара (вигрібної ями). Це призвело до подальшого зберігання та накопичення їх у несанкціонованому місці. Своєю бездіяльністю директор порушивши вимоги законодавства про охорону навколишнього природного середовища. Внаслідок таких дій земельні ділянки були забруднені такими речовинами, як амоній, нітрати тощо. 

За результатами проведення комплексної судової інженерно-екологічної та економічної експертизи, обвинувачений спричинив шкоду довкіллю на суму майже 105 тис. грн.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області заговорили про офіційне працевлаштування. У ДПС Харківської області наголосили, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом, та повідомлення ДПС про прийняття такого працівника на роботу (ч. 4 ст. 24 Кодексу законів про працю України).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися