У Харківській області заговорили про офіційне працевлаштування та легальну зарплату

Працевлаштовані громадяни можуть скористатися правом на податкову знижку

У Головному управлінні ДПС у Харківській області днями провели “гарячу лінію” на тему: “Офіційне працевлаштування. Ні зарплаті у “конвертах”!”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мереф'янської громади.

Начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС області Володимир Ніконенко відповів на запитання громадян.

Під час телефонного спілкування спеціаліст ДПС наголосив, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом, та повідомлення ДПС про прийняття такого працівника на роботу (ч. 4 ст. 24 Кодексу законів про працю України).

Володимир Ніконенко підкреслив, що найманий працівник отримує право на соціальні гарантії з моменту укладення трудового договору. Серед гарантій:

  • оплачувані відпустка та лікарняний,

  • страховий стаж, 

  • виплати при виході на пенсію.

Окрім того, працевлаштовані громадяни, які отримують офіційну заробітну плату, можуть скористатися правом на податкову знижку та повернути частину коштів за певними витратами. Наприклад, за навчання дітей, за іпотечним кредитуванням тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклії відкрили локацію для жінок за ініціативи Міжнародного комітету Порятунку. У ході роботи жінки можуть отримати отримаєте спілкування, інформаційну та емоційну підтримку, психологічну допомогу, можливість повірити в себе. Участь у заходах безплатна.

Як записатися на відвідування тренінгів чи отримання психологічної допомоги, можна за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися