Смертельна ДТП у Харкові: що загрожує водію

Від отриманих тілесних ушкоджень пішохід помер на місці

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі пішохода у Немишлянському районі Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

ДТП сталася 1 травня близько 20:45 по вулиці Салтівське шосе. У поліції зазначили, що 33-річний водій Chevrolet Lacetti скоїв наїзд на пішохода. Від отриманих тілесних ушкоджень 43-річна постраждала померла на місці. Попередньо встановлено, що жінка переходила проїжджу частину в районі пішохідного переходу. Світлофор на момент ДТП не працював.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Згідно з санкцією статті максимальне покарання передбачає від 3 до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у ніч з 29 на 30 квітня за зміну патрульні у Харківській області склали 15 протоколів на водіїв з ознаками сп'яніння. Водіям нагадали про відповідальність за керування транспортними засобами в стані сп'яніння:

  • на громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік;

  • якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 34 000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки;

  • у випадку, якщо водій втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 51 000 гривень та позбавлення права керування на 10 років.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися