У Харкові незаконно віддали земельні ділянки у приватну власність: що відомо

Вартість земельних ділянок, які передали у приватну власність становить 10 млн грн

Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду п’ять позовних заяв в інтересах держави до Харківської міської ради. Прокуратура вимагає визнати протиправними та скасувати рішення органу місцевого самоврядування щодо земельного питання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У прокуратурі розповіли, що у 2021 році п'ять фізичних осіб отримали дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність під будівництво житлових будинків з господарськими спорудами. Дозвіл надали на підставі рішень Харківської міської ради. Земельні ділянки розміщені по вул. Ковригінській в м. Харкові. Загальна площа вказаних земель складає близько 0,5 га, а їхня вартість — 10 млн грн.

Було встановлено, що зазначені рішення сесії Харківської міської ради ухвалені з порушенням вимог ст. 118 Земельного кодексу України.

Відповідно до генерального плану м. Харкова, територія по вул. Ковригінській розташована на території житлової багатоквартирної забудови. А рішенням міської ради було надано дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земель для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, тобто присадибних ділянок. Отже, місце розташування земельних ділянок не відповідає основній містобудівній документації, а саме генеральному плану м. Харкова.

“Вказані порушення стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідних позовів до Харківського окружного адміністративного суду”, - пояснили у Харківській обласній прокуратурі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про порушення, які призвели до забруднення земель у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися