У Харкові та області посилили контроль: що перевіряють

За порушення чинного законодавства покарання загрожує, як реалізатору закладу, так і власнику

На Харківщині поліцейські виявили факти продажу неповнолітнім електронні цигарки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Порушення чинного законодавства правоохоронці виявили 1 травня в ході патрулювання міста Нова Водолага. Працівники сектору ювенальної превенції ХРУП № 1 виявили та задокументували факт продажу 14-літньому хлопцю електронної цигарки з рідиною, що містить 1,8% нікотину. 

Щодо реалізатора закладу правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до статті, покарання за вказане правопорушення передбачає штраф від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

“Працівники ювенальної превенції закликають субʼєктів господарської діяльності перевіряти вік покупця під час здійснення продажу алкогольних та тютюнових виробів”, - зазначили у поліції.

Також правоохоронці попередили про адміністративну відповідальність, яка настає не тільки для реалізатора закладу, а також для його власника.

У вівторок, 2 травня, у Харкові поліцейські викрили реалізатора, який продав дитині електронну цигарку. У ході відпрацювання повідомлення працівники сектору ювенальної превенції ХРУП № 1 виявили та задокументували факт продажу 11-річному хлопцю електронної цигарки із рідиною, що містить 3% нікотину. Щодо реалізатора складений протокол про адміністративне правопорушення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в одній з громад на Харківщині вирішили не відкривати пляжі для відпочинку. Де заборонено відпочивати на воді, читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися