За добу в Харківській області рятувальники загасили 23 пожежі

У результаті масштабних пожеж вигоріло 32 гектари трави

За минулу добу на території Харківської області сталося 23 пожежі сухостою та сміття. Вогонь знищив близько 32 гектарів рослинності в природних екосистемах. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ ДСНС в Харківській області.

За даними рятувальників, масштабна пожежа сталася в Балаклії: вигоріли 10 гектарів сухої трави, очерету та дерев. Рятувальники і пожежна охорона лісгоспу 3,5 години боролися з вогнем.

Крім того співробітники ДСНС виїжджали на пожежі в села Коверовка (Валківський район), Хотомлі (Вовчанський район), Красний Кут і Вовчанський лісгосп біля села Графське.

Так, у Коверовці вигоріли 3 гектари сухої трави, була загроза розповсюдження вогню на житлові будинки. Пожежникам вдалося загасити вогонь через дві години. У Хотомлі вогонь від сухої трави перекинувся на занедбану будівлю кормоцеху приватного сільськогосподарського підприємства. Загальна площа займання склала 130 квадратних метрів, сухостій горів на 1 гектарі. На гасіння знадобилося три години.

Вдень пожежа сталася біля села Красний Кут, на території Володимирівського лісництва (Гутянський лісгосп). У лісовому масиві горів очерет, кущі і хвойна підстилка на площі 1,3 га. Ліквідували пожежу тільки пізно ввечері.

Найбільша пожежа сталася вдень у Вовчанському лісгоспі біля села Графське - вогонь поширився на 18 гектарів. В гасінні були задіяні пожежні ДСНС, команда пожежної охорони села Вільча, трактор і дві автоцистерни лісового господарства. Пожежу локалізували о 20.11, але вдалося ліквідувати тільки 30 квітня вранці.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харкові на одному місці з різницею в годину сталося дві ДТП.



Джерело: https://kh.dsns.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися