Дожь та вітер: синоптики розповіли, яку погоду чекати харків'янам 3 лютого

Метеорологи попереджають про похолодання

Синоптики прогнозують різку зміну погоди в Харківській області. Як повідомляють у Харківському Гідрометцентрі, завтра, 3 лютого, в області очікується похмура погода, часом невеликий дощ, місцями помірний.

Вітер західний, 7 - 12 м / с, вдень пориви 15 - 20 м / с. Температура вночі 1 - 6° тепла, вдень 2 - 7° тепла. По місту: температура повітря вночі 2 - 4° тепла, вдень 5 - 7° тепла.

За даними порталу "Синоптик", у понеділок, 3 лютого, опадів не очікується, небо затягне хмарами і швидкість вітру посилиться до 15-24 м/с.

picture

Незважаючи на те, що в Харківській області все ще буде тепло, через сильний вітер в ДСНС оголошують штормове попередження.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам'ять преподобного Максима Сповідника і Максима Грека. У давнину була така приказка: "Якщо місяць заскользив, у хмару білий ріг встромив — буде добре жито та борошно в сито" - молодий місяць у хмарах вказував на хороший врожай. А ось ясне небо передбачало недорід. Яскраво-червоний захід 3 лютого вказував на морозний ясний завтрашній день; а ясна погода — на ранню весну. Якщо вдень сонце світить яскраво, то влітку на фруктових деревах плоди червиві будуть, а якщо воно за хмари ховається, плоди будуть чисті та здорові

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що харківський бабак Тимко III зробив передбачення.



Джерело: http://kharkiv.meteo.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися