У Харкові очікують провокації – чому приділятиме увагу поліція

Харків’ян просять не відвідувати місця, що пов’язані з Другою світовою війною.

Поліція Харківщини додатково охоронятиме деякі об'єкти на 9 травня, а також приділятиме посилену увагу забороненій символіці. Людей просять не відвідувати місця, які потенційно можуть піддатися обстрілам з боку РФ.

Про це у коментарі Суспільне Харків розповів начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко, інформують "Коментарі. Харків".

"Що стосується посилення заходів безпеки: так, дійсно, вони будуть. По-перше, ми під додаткову охорону беремо об'єкти, які є в переліку тих об'єктів, що входять до пам'яті Другої світової війни. Крім того, ми будемо звертати посилену увагу на прояви демонстрації забороненої символіки", — сказав Тимошко.

"9 травня — це свято в Росії. Вони можуть на цей день вчинити в Україні, яку вони ненавидять, якісь дії, пов'язані з вбивством мирних громадян. Це можливо", – зазначив головний поліцейський області.

Він також додав, що будуть посилені заходи безпеки щодо деяких об'єктів в плані їх додаткової перевірки вибухотехніками.

ому що ми не можемо виключити, що 9 травня кацапи можуть зробити якісь провокації", — підкреслив Тимошко.

Зокрема, начальник поліції Харківщини каже про Меморіал Слави, а також про "Висоту маршала Конєва".

За словами очільника главку НП області, у поліції вираховують 70-80% на те, що росіяни можуть вчинити провокацію на 9 травня.

"Для них втрати цивільних є пріоритетом останнім часом — з метою залякування населення і намагання передати населенню, що вони мають виїхати з територій, які наближені до РФ", — говорить Тимошко.

У поліції радять жителям Харкова та області не відвідувати об'єкти, що можуть піддатися обстрілам.

Додатково до чергування у цей день планують залучити до 400 поліцейських.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Учора харків’яни чули вибухи – де сталися "прильоти"

Учора, 8 травня, близько 21:45 у Харкові почався ракетний обстріл. За даними спостерігачів обстріл вівся з російського Бєлгорода попередньо ракетами С-300. За 15 хвилин їх було шість.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що відбувається обстріл Харкова та області і закликав усіх перебувати в укриттях.

Пізніше очільник області написав:

"За попередньою інформацією, окупанти обстріляли місто та область ракетами С-300. Зафіксовано щонайменше шість "прильотів". Є влучання у Харківському районі.

На місцях працюють екстрені служби. Інформація щодо постраждалих та масштабів руйнувань уточнюється".

Міський голова Ігор Терехов вже о 23:08 написав, що за попередньою інформацією "прильотів" у місті не було.

"За попередньою інформацією ДСНС усі ракети оминули Харків. За словами рятівників – сьогоднішні вечірні прильоти прийшлися на передмістя", – написав мер Харкова.

Більш детальна інформація про вечірній обстріл очікується від правоохоронців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися