У Харкові користувалися земельною ділянкою з порушеннями: подробиці

Підприємство не отримало дозвільні документи, які надають право на виконання будівельних робіт

Керівник Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до приватного підприємства. Прокуратури вимагає розірвати договір оренди землі та повернути земельну ділянку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У прокуратурі розповіли, що одне з підприємств у 2005 році отримало в оренду земельну ділянку, розташовану на перехресті пров. Отакара Яроша та просп. Науки площею 0,4 га, для будівництва кафе з літнім майданчиком. Вартість ділянки складає майже 35 млн грн.

Проте підприємство-орендар не тільки порушило умови договору оренди землі щодо здійснення забудови земельної ділянки в передбачені умовами договору строки, але й взагалі не отримало дозвільні документи, які надають право на виконання будівельних робіт. Вказані обставини унеможливлюють ефективне використання вказаної земельної ділянки. 

Крім того, орендар також не сплачує своєчасно та в повному обсязі орендну плату за землю. 

Господарський суд Харківської області відкрив провадження у справі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду п’ять позовних заяв в інтересах держави до Харківської міської ради. Прокуратура вимагає визнати протиправними та скасувати рішення органу місцевого самоврядування щодо земельного питання. У прокуратурі розповіли, що у 2021 році п'ять фізичних осіб отримали дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність під будівництво житлових будинків з господарськими спорудами.

Які норми законодавства було порушено, можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися