Замість спортивного закладу хотіли побудувати ринок – що виявила прокуратура у центрі Харкова

Прокуратура в апеляції відстояла право учбового спортивного закладу на володіння земельною ділянкою в центрі Харкова вартістю понад 82 млн грн.

Завдяки принциповій позиції Харківської обласної прокуратури Східний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким визнано незаконними та скасовано рішення органу місцевого самоврядування.

Йдеться про земельну ділянку, розташовану по вул. Динамівській у м. Харків, вартість якої складає понад 82 млн грн. Встановлено, що в 2019 році на підставі рішень Харківської міської ради припинено право користуванням учбовим спортивним закладом зазначеною ділянкою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Крім того, змінено її цільове призначення, яке не пов’язане зі спортом та освітою. Земля мала використовуватись для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов`язаної з отриманням прибутку.

Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова звернулась з відповідним позовом до суду, у задоволенні якого було відмовлено, а в подальшому Верховним Судом повернуто справу на новий судовий розгляд.

Послідовно захищаючи права дітей, прокурори в судах першої та другої інстанції відстояли право учбового спортивного закладу на володіння земельною ділянкою.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові тимчасово закриють станції метрополітену

Рух Олексіївською лінією тимчасово буде виконуватися на ділянці "Перемога" - "Держпром".

У суботу, 13 травня, станції "Метробудівників", "Захисників України" та "Архітектора Бекетова" будуть тимчасово зачинені для обслуговування пасажирів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківський метрополітен".

Також буде тимчасово зачинено перехід зі станції "Спортивна" на станцію "Метробудівників".

Рух поїздів Олексіївською лінією метрополітену на цей період буде здійснюватися на ділянці від станції "Перемога" до станції "Держпром" та у зворотньому напрямку у наступній послідовності:

Від станції "Перемога" до станції "Наукова" з пересадкою до іншого составу, що прямуватиме до станції "Держпром".

Від станції "Держпром" до станції "Наукова" з пересадкою до іншого составу, що прямуватиме до станції "Перемога".

"Про поновлення руху поїздів Олексіївською лінією у повному об’ємі - повідомимо додатково.

З приводу додаткової інформації звертайтеся за телефоном: (057) 731-00-00", – повідомили на комунальному підприємстві.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися