У Харкові через суд забрали квартиру: деталі

Наразі триває строк на апеляційне оскарження

Суд задовольнив позовну заяву Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради. Позов стосувався витребування з чужого незаконного володіння квартири вартістю понад 300 тис. грн та визнання правочину недійсним. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння квартирою по вул. Таганській у м. Харкові.

У прокуратурі повідомили, що у 2021 році було укладено договір купівлі-продажу на вказану нерухомість від імені померлого на той час наймача квартири. З метою незаконного заволодіння нерухомістю було використано паспорт померлого з вклеєною фотокарткою іншої особи та підроблені правовстановлюючі документи.

Після оформлення правочину квартиру безпідставно передали в іпотеку. 

При цьому зазначена нерухомість не була приватизованою і підлягає витребуванню з чужого незаконного володіння на користь законного власника, яким виступає Харківська міська територіальна громада.

У зв’язку з цим окружна прокуратура звернулась до Ленінського районного суду м. Харкова з відповідною позовною заявою, яку було задоволено.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду п’ять позовних заяв в інтересах держави до Харківської міської ради. Прокуратура вимагає визнати протиправними та скасувати рішення органу місцевого самоврядування щодо земельного питання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися