У Харкові незаконно продали земельну ділянку, розташовану в центрі: подробиці

Земельну ділянку буде повернуто Харківській міській територіальній громаді

Суд апеляційної інстанції задовольнив позовну заяву про визнання незаконним і скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним договору купівлі-продажу, зобов’язання повернути земельну ділянку вартістю понад 350 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Окружна прокуратура встановила, що на підставі рішення Харківської міської ради між органом місцевого самоврядування та ТОВ було укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки, розташованої за адресою майдан Фейєрбаха у м. Харків. 

Зазначена ділянка розташована в межах пам’ятки археології місцевого значення Поселення Харків, внесеної до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Відповідно до вимог пам’яткоохоронного законодавства, перебування земельної ділянки в межах пам`ятки археології виключає можливість її перебування у приватній власності.

У зв’язку з цим прокуратура звернулась з відповідним позовом до Господарського суду Харківської області, у задоволенні якого було відмовлено. Не погодившись із зазначеним рішенням, прокурори подали апеляційну скаргу до Східного апеляційного господарського суду, яку задоволено — земельну ділянку буде повернуто Харківській міській територіальній громаді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд задовольнив позовну заяву Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради. Позов стосувався витребування з чужого незаконного володіння квартири вартістю понад 300 тис. грн та визнання правочину недійсним.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися