Дорогий ремонт дороги на Харківщині могли довірити підсанкційному підприємству

Прокуратура через суд розірвала договір щодо ремонту дороги на Харківщині на суму понад 103 млн грн, укладений з підсанкційним підприємством

Суд задовольнив позовну заяву керівника Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави до державного підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю щодо розірвання договору про закупівлю послуг. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За результатами вивчення інформації з офіційного веб-порталу публічних закупівель "Прозоро" виявлено порушення законодавства при здійсненні держпідприємством закупівлі послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення "Богодухів - Валки - Нова Водолага" загальною вартістю 103 млн гривень.

Ремонт вказаної дороги відбувається в рамках державної програми "Велике будівництво", ініційованої Президентом України та спрямованої на масштабну розбудову якісної інфраструктури в нашій державі.

Так, окружною прокуратурою встановлено, що державне підприємство уклало договір на виконання послуг з ремонту дороги з ТОВ, до якого в подальшому рішенням Ради національної безпеки і оборони України "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", введеним в дію Указом Президента України, застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції). Застосування вказаних санкцій призводить до порушення істотних умов договору, в тому числі неможливості своєчасного виконання умов договору, якісного надання послуг тощо.

Крім того, встановлено, що постачання асфальтобетонної суміші для виконання послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги, надання послуг з випробувальної дорожньої лабораторії  здійснюють підприємства, на які рішенням РНБО також накладено обмежувальні заходи (санкції).

Господарський суд Харківської області задовольнив позовну заяву окружної прокуратури у повному обсязі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 16 травня: ворог продовжує наступ

Цієї доби противник знову завдав масованого удару по Україні, застосував ракети різних типів.

Протягом минулої доби ворог знову обстріляв прифронтове смт Дворічна Куп'янського району. На жаль, є жертви серед цивільного населення. Внаслідок обстрілу загинули 2 людей. 65-річні жінка та чоловік. Крім того, цивільний чоловік 52 років отримав осколкові поранення та був госпіталізований.

Також російська федерація завдала 48 авіаційних ударів та здійснила більш як 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог не припиняє тактику терору.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби відбулось 49 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Козача Лопань, Гоптівка, Лук’янці, Гатище, Бударки, Нестерне, Кругле, Землянки, Стариця на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського. Завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічанське, Кам'янка, Красне Перше, Митрофанівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися