Харків'ян просять повідомляти про порушення

Деякі установи, підприємства та фізичні особи скидають відходи у заборонених для цього місцях

КП “Муніципальна компанія поводження з відходами” звернулося до харків'ян з проханням повідомляти про випадки несанкціонованого накопичення сміття. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

На підприємстві зазначили, що  деякі установи, підприємства та фізичні особи скидають відходи у заборонених для цього місцях. Стихійні сміттєзвалища виникають поблизу приватного сектору, на вільних від забудов територіях, в лісопосадках у межах міста тощо.

“Повідомити про виявлене сміттєзвалище можна за тел.: (063) 823-07-21 або на електронну адресу: [email protected]. У повідомленні чи листі необхідно вказати адресу або геокоординати, додати фотографію звалища, дати інформацію про забруднювача, наприклад, фото автомобіля з номерним знаком”, - пояснили на компідприємстві харків'янам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклійській міській раді звернулися до жителів громади та нагадали про заборону спалювати листя та суху траву.

Останніми роками набуло масштабних розмірів спалювання навесні сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття. Такі дії є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, і тягнуть за собою накладення адміністративних штрафів. Окрім того, спалювання листя шкодить здоров’ю людей та екологічному стану населених пунктів громади. До того ж у воєнний час підпал розцінюється як диверсія.

За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів. Які штрафи загрожують порушникам, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися