У передмісті Харкова незаконно передали землю у приватну власність

Земельна ділянка належить до земель державної власності лісогосподарського призначення

Київська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду позовну заяву в інтересах держави щодо повернення земельної ділянки вартістю понад 4,1 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокуратура вимагає визнати незаконним та скасувати рішення органу місцевого самоврядування, визнати недійсним державний акт на право власності на землю та договір купівлі-продажу земельної ділянки. 

Було встановлено, що рішенням Циркунівської сільської ради Харківського району у приватну власність передали земельну ділянку, розташовану в с. Циркуни, для ведення садівництва.

У 2021 році на підставі рішення Харківської міської ради територію, на якій знаходиться зазначена ділянка, включили до меж м. Харкова. Відповідно до присвоєної адреси, наразі ділянка розташовується по вул. Басейній.

При цьому вказана ділянка розташована в межах земель лісогосподарського призначення ДП “Харківська лісова науково-дослідна станція”. Жодних погоджень щодо вилучення вказаних земельних ділянок із земель лісового фонду підприємством не надавалось.

Відповідно, земельна ділянка, яку передали у приватну власність, належить до земель державної власності лісогосподарського призначення. Вона перебуває у постійному користуванні державного лісогосподарського підприємства. Розпорядження такою землею не належить до повноважень органу місцевого самоврядування, тобто Циркунівської сільської ради, тому її рішення є незаконним та підлягає скасуванню. 

Київський районний суд м. Харкова відкрив провадження у справі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові через суд забрали квартиру. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися