На Харківщині звернулися до жителів однієї з громад: що сталося

Жителів громади закликали утриматися від пляжного відпочинку у період війни

Рішенням комісії з техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Балаклійської міської ради вирішено цьогоріч купальний сезон не відкривати. Рішення ухвалили через неможливість забезпечення безпеки відпочивальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

“Велика територія лісосмуг і пляжів на Балаклійщині залишається замінована, а в акваторіях водойм можливе знаходження великої кількості нерозірваних боєприпасів. Тому наполегливо закликаємо утриматись від пляжного відпочинку у період війни. Такий відпочинок може мати трагічні наслідки”, - звернулися до жителів громади у міській раді. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області визначили сім пляжів, які готуватимуть для літнього відпочинку. Начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Харківщини Сергій Колосовський розповів, що чотири з пляжів знаходяться у Безлюдівці, інші — у Пісочині, Краснокутській та Зміївській громадах. За словами представника ДСНС, чи відкриватимуть пляжі у Харкові, ще не визначилися. Де будуть відкривати пляжі та хто буде їх облаштовувати, вирішує місцева влада. Сергій Колосовський розповів, як проводять підготовку пляжів до відкриття: "Територія може бути віддана в оренду, якимось суб’єктам господарювання. Їх зобов’язують обладнати пляжі – і вони виконують. Якщо пляжі будуть обладнані відповідно до правил відпочинку на водних об’єктах, роблять комісію. Можуть нас залучати, а можуть і не залучати. Чітко не прописано, чи повинні ми бути присутніми на цій комісії. І складають акт про готовність об'єкта до роботи".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися