Стало відомо, які пляжі у Харківській області працюватимуть офіційно

Чи відкриватимуть пляжі у Харкові, ще не визначилися

У Харківській області визначили сім пляжів, які готуватимуть для літнього відпочинку. Про це розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Харківщини Сергій Колосовський, повідомляють "Коментарі. Харків". Чотири з пляжів знаходяться у Безлюдівці, інші — у Пісочині, Краснокутській та Зміївській громадах.

За словами представника ДСНС, чи відкриватимуть пляжі у Харкові, ще не визначилися. Де будуть відкривати пляжі та хто буде їх облаштовувати, вирішує місцева влада.

Сергій Колосовський розповів, як проводять підготовку пляжів до відкриття: "Територія може бути віддана в оренду, якимось суб’єктам господарювання. Їх зобов’язують обладнати пляжі – і вони виконують. Якщо пляжі будуть обладнані відповідно до правил відпочинку на водних об’єктах, роблять комісію. Можуть нас залучати, а можуть і не залучати. Чітко не прописано, чи повинні ми бути присутніми на цій комісії. І складають акт про готовність об'єкта до роботи".

У ДСНС повідомили, що у громадах, які були в окупації чи були розташовані на лінії фронту, визначатися місця для відпочинку не будуть через мінну небезпеку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові працівники ДСНС розміновують лісосмуги, зелені зони та кладовища. Очільник міста Ігор Терехов також розповів, що зараз проводиться розмінування пляжів. “Хочемо ми чи ні, але буде спекотно, люди захочуть піти на пляж. Як їм це заборонити? Ніяк. Частина роботи з розмінування вже була проведена, і ніхто не зупиняється”, - зазначив Ігор Терехов.

Хто допоможе розмінувати Харків, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися