У Харківському зоопарку ведмеді з'їли червонокнижну рослину

Рослину вилучила Державна екологічна інспекція

У Харківському зоопарку ведмедів пригостили черемшею, яку вилучила Державна екологічна інспекція в Харківській області. Про це розповіли співробітники зоопарку.

Варто відзначити, що черемша занесена до Червоної книги України, тому комерційний збір і продаж цієї рослини категорично заборонені. Тому всі вилучені рослини передали до Харківського зоопарку.

У дикій природі черемша - це перша вітамінна рослина, якою ласують ведмеді. Харчуючись молодим листям, вони швидко відновлюють свої сили після зимової сплячки. Звідси і ще одна назва - цибуля ведмежа.

Відомо, що за своєю природою, черемша весняна рослина-Ефемер, яка, нагадує проліски або тюльпани, більшу частину року проводить під землею у вигляді сплячих цибулин. Зрізані листя відновлюються тільки на наступний рік, якщо цибулини не загинуть від виснаження. Адже вони накопичують поживні речовини тільки під час дуже короткого періоду вегетації весною.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в харківському екопарку ще взимку вперше народилися бурі ведмежата. Так, користуючись тим, що через карантин немає відвідувачів, зоокіпери почали виводити ведмежат на прогулянку.



Джерело: http://zoo.kharkov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися