За які порушення почали штрафувати харків'ян

Щомісяця комунальні підприємства витрачають на ліквідацію стихійних звалищ близько 300 тис. грн

Працівники комунальних підприємств міста Харкова з початку 2023 року прибрали понад 20 несанкціонованих звалищ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За словами директора КП “Комплекс з вивозу побутових відходів” Олексія Артикуленка, стосовно порушників склали адміністративні протоколи та виписали штрафи у розмірі від 340 до 1700 грн. Також вони повинні відшкодувати завдану екологічну шкоду. Для встановлення їхніх осіб використовуються дані відео- та фотозйомки, проводяться опитування місцевих жителів.

Директора КП “Муніципальна компанія поводження з відходами” Юрій Суярко, щомісяця комунальні підприємства на ліквідацію стихійних звалищ витрачають близько 300 тис. грн. Зокрема 24 травня одне з таких звалищ повторно ліквідували на вул. Михайла Водяного, 78 в Індустріальному районі. Цього разу комунальникам вдалося зафіксувати номерні знаки автомобіля порушника, завдяки чому його знайдуть та покарають.

Керівники комунальних підприємств вкотре звернулися до жителів міста з проханням інформувати про випадки незаконного викидання сміття. “Свої скарги на недобросовісних підприємців та мешканців можна направляти до районних адміністрацій, правоохоронних органів, у службу "1562", а також через сайти та сторінки у соціальних мережах КП “КВПВ” та КП “МКПВ”. Бажано до скарги додати не лише фото самого звалища, а й порушників”, - зазначили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які роботи виконують в Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися