У Харкові підозрюють у злочині працівників «Харківгазу»: що накоїли чоловіки

Допомагали окупантам в налагодженні газопостачання — двом робітникам АТ «Харківгаз» повідомлено про підозру.

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова заочно повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено особи ще двох пристосуванців, які працювали на ворога під час окупації Куп’янська. Колаборантами виявились двоє співробітників Куп’янської дільниці Куп’янського територіального підрозділу АТ "Харківгаз".

Один з підозрюваних — 39-річний інженер вказаного підприємства, інший — старший майстер. За даними слідства, чоловіки налагодили відносини з окупаційною адміністрацією та влаштувались на роботу до так званого "государственного предприятия "Купянский участок газоснабжения ТП АО "Харьковгаз", створеного на базі українського підприємства.

Колаборанти, маючи спеціальні технічні знання, навички у сфері газопостачання, сприяли налагодженню незаконного транспортування газу до населених пунктів, які на той час перебували під окупацією рф.

Наразі підозрювані переховуються від слідства. Вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова розповів, що буде із Північною Салтівкою

Найпостраждаліший від обстрілів район Харкова – Північну Салтівку – відновлюватимуть за інноваційними технологіями. Проте не всі будинки можливо "реанімувати". Про це в етері національного телемарафону розповів міський голова Харкова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Північна Салтівка – це район, який потерпав від жахливих обстрілів і там немає практично жодного будинку, який був би без "прильота". Ми зараз працюємо над тим, щоб відновити Північну Салтівку. Це реновація, це інноваційні ідеї, які у нас є, котрі дозволять реанімувати ці будинки, але не всі. Є ті будинки, які зовсім не підлягають відновленню", – зазначив Терехов.

Мер також повідомив, що фасади усіх відновлених будинків будуть утеплено, а у квартирах працюватиме автономне опалення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися