Двоє загиблих під час вибуху на Харківщині – це курсанти ДСНС

Двоє ДСНСників загинули внаслідок детонації вибухонебезпечного предмету.

Учора, 31 травня у Харківській області двоє співробітників ДСНС загинули внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета, тип якого встановлюють. Про це повідомив Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування у Facebook, як раніше повідомляли "Коментарі. Харків".

"Сталася надзвичайна подія, а саме детонація ВНП, тип якого встановлюється. На жаль, внаслідок події загинуло двоє співробітників ДСНС. Наразі проводиться перевірка. Обставини події встановлюються правоохоронними органами", — сказано у повідомленні.

За даними джерел Суспільне Харків у правоохоронних органах, загиблі були курсантами Національного університету цивільного захисту України. На сайті закладу розмістили прес-реліз центру гуманітарного розмінування.

У пресслужбі ДСНС від коментарів відмовились.

"Не коментуємо, проводиться перевірка", — повідомив Суспільному речник ДСНС Олександр Хорунжий.

Речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко сказав Суспільне Харків, що вибух стався о 14:30 31 травня, двоє курсантів загинули, один поранений.

"Стався вибух у приміщенні одного з навчальних підрозділів ДСНС. Внаслідок вибуху поранення отримав 20-річний курсант, він отримав незначні травми, його життю нічого не загрожує. Двоє курсантів 21 та 22 років померли від отриманих травм в кареті швидкої допомоги по дорозі до лікарні. Всі вони були студентами 3-го курсу одного з університетів системи ДСНС", — сказав Чубенко.

Слідчі встановлюють обставини вибуху: "За цим фактом для встановлення обставин пригоди попередньо внесено відомості до ЄРДР п. 1 ч. 2 ст. 115 ККУ".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися