У Харкові підприємцю виписали 13 штрафів: що сталося

При перевірці рекламної продукції виявили значну кількість порушень чинного законодавства

У Харкові фізична особа-підприємець не дотримувався вимог, встановлених до реклами лікарських засобів, медичних виробів, методів профілактики. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

У головному управлінні зазначили, що реклама повинна містити об’єктивну інформацію про лікарський засіб, медичний виріб, метод профілактики, діагностики, лікування, реабілітації. Також методи рекламування повинні показувати, що повідомлення є рекламою, а рекламований товар є лікарським засобом, медичним виробом, методом профілактики, діагностики, лікування, реабілітації, вимогу про необхідність консультації з лікарем перед застосуванням лікарського засобу чи медичного виробу.

Також рекламні носії не містили попередження такого змісту: “Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я”, що займає не менше 15 відсотків площі (тривалості) всієї реклами. До того ж зовнішню рекламу розміщували без наявності дозволу Харківської міської ради. Суб’єкт господарювання не надав інформацію щодо вартості вказаної розповсюдженої реклами. На підставі вказаного було прийнято рішення про накладення штрафних санкцій.

За результатами проведеної позовної роботи в судовому порядку доведено правомірність застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій. Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 26.05.2023 задоволено позов Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області та вирішено стягнути з фізичної особи-підприємця 13 штрафів за розміщення зовнішньої реклами з порушенням Закону України “Про рекламу”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові проводять перевірки



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися