У Харкові масштабні перевірки: що відомо

Якщо укриття буде закрите - громадянам необхідно звернутися до поліції

У Харкові ввечері 2 червня почали перевіряти усі укриття. Метрополітен буде цілодобово працювати у режимі бомбосховища, під час повітряної тривоги вночі чергові по станції відчинятимуть двері містянам. Про це розповів на брифінгу речник Харківської міської ради Юрій Сидоренко, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, у місті діє 2600 укриттів, з них 1363 розташовані у житлових будинках та підпорядковуються "Жилкомсервісу". Також облаштовані укриття у лікарнях, школах, на підприємствах. До цього переліку не входять 30 станцій метрополітену, а також 14 безпечних зупинок. “За даними "Жилкомсервісу" усі тимчасові укриття обробили від щурів, гризунів та комах. Для тимчасових укриттів вони цілком придатні", — розповів представник міської ради.

У Харківській міській раді зазначили, що КП “Жилкомсервіс” визначило відповідальних працівників, які слідкуватимуть за тим, щоб укриття завжди були відкриті для громадян. Контролюватиме це начальник чи майстер дільниці підприємства.

У міськраді наголосили, якщо укриття буде закрите - громадянам необхідно звернутися до поліції. Ознайомитися з інтерактивною картою укриттів можна за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у місті Харкові з початку повномасштабної війни зловмисники зрізали 40 км контактної мережі електротранспорту.

Мер Харкова звернувся до харків'ян і попросив: “Коли бачите, що хтось ріже контактну мережу, одразу телефонуйте до міських служб чи в поліцію, інакше ми з цим явищем не впораємося. Це злочини, і боротися з ними треба всім разом. Нам вдалося багато що відновити, але це непростий процес, бо він вимагає і коштів, і часу”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися