Чи є загроза розповсюдження аміаку у Харкові – Ігор Терехов

У Куп‘янському районі російські окупанти пошкодили трубопровід із аміаком.

На Харківщині внаслідок ворожого обстрілу близько 21 години відбулася розгерметизація трубопроводу з аміаком. В області розгорнуто Штаб із ліквідації наслідків ситуації. На місці працюють усі профільні служби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Станом на вечір заміри у місті Куп‘янськ показували, що наявність аміаку у повітрі відсутня.

"За попередніми повідомленнями фахівців, які працюють на місці, загрози розповсюдження небезпечних речовин у Куп’янській громаді немає.

У більш наближених до кордону з рф населених пунктах Кучерівці, Синьківці, Петропавлівці тривають заміри.

Продовжуємо контролювати рівень забруднення.

Просимо зберігати спокій та слідкувати за офіційними повідомленнями. Ситуація контрольована", – написав очільник області.

Станом на ранок міський голова Ігор Терехов повідомив, що ДСНС перевірили вміст цього газу у повітрі Купʼянська – все в межах норми.

"Тож ані Купʼянську, ані тим більше Харкову немає чого хвилюватися", – зазначив мер Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вночі у Харкові пролунали вибухи: де сталися "прильоти"

5 червня, близько опівночі у Харкові пролунало декілька потужних вибухів. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов о 23:28 закликав мешканців Харкова та області перебувати в укриттях через обстріли.

Вже опівночі очільник області, а також мер Харкова Ігор Терехов повідомили, що влучання ракет зафіксовані у Слобідському та Шевченківському районах Харкова.

"Попередньо – ракети С-300. На цю хвилину інформації про постраждалих не надходило. Дані уточнюються, профільні служби працюють на місцях влучань", – написав Олег Синєгубов.

Вже вранці міський голова повідомив, що один приліт прийшовся на автомобільну парковку біля аеропорту.

Другий – на одну з центральних вулиць міста, Римарську.

"Там жодного військового обʼєкту немає, лише школа, театр, офісні та житлові будівлі. Ракета влучила в дорогу, перебитий водогін, у навколишніх будинках повибивало шибки, пошкодило пʼять автомобілів.

В обох випадках, на щастя, постраждалих немає. Ведуться роботи з відновлення", – зазначив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися