Перекриття руху та відключення води: як у Харкові ліквідують наслідки прильотів

Наразі триває ліквідація наслідків нічних обстрілів у Шевченківському районі Харкова.

У зв’язку з проведенням невідкладних ремонтних робіт тимчасово обмежено рух транспортних засобів по вулиці Римарській та вулиці Петра Григоренка. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області.

Рух вулицями дозволено лише для екстрених та ремонтних служб. Патрульні поліцейські здійснюють відвід цивільного транспорту та забезпечують безперешкодний проїзд ремонтної техніки.

Обмеження діятимуть на час виконання ремонтних робіт.

Водіїв просять врахувати тимчасові зміни у русі та завчасно спланувати свій маршрут.

Ремонтно-відновлювальні бригади комплексу "Харківводопостачання" оперативно розпочали ремонтні роботи на зруйнованому обстрілом водоводі діаметром 400 мм у Шевченківському районі ще вночі після ракетного удару по місту.

Як повідомив начальник служби зовнішніх водопровідних мереж Шевченківського району Андрій Целогородцев, трубопровід отримав значні пошкодження після прямого влучення снаряда.

"Усунення нештатної ситуації розпочали відразу після обстрілу, інтенсивними темпами провели комплекс підготовчих робіт. Ремонтники забезпечені необхідною технікою та матеріалами. Після діагностики намітили заміну 30 метрів ділянки водоводу. Завершуємо підготовчі заходи та розпочинаємо безпосередньо заміну трубопроводу", - зазначив Андрій Целогородцев.

Водопостачання для жителів будинків, які нині не можуть отримати послуги через руйнування водогону, планують відновити вранці 7 червня. Про це Суспільне Харків розказав заступник начальника з експлуатації "Харківводоканал" Микола Завада.

"Частина цієї вулиці відключена від водопостачання, інакше неможливо зробити. В основному, тут розташовані офісні приміщення. Підвіз води організують автоцистернами по заявках цілодобово. Ми плануємо закінчити роботи до кінця світлового дня. Думаю, вранці 7 червня будемо ставити під тиск трубопровід. Воду зможемо подати людям о 8-10 ранку", — сказав Микола Завада.

Збитки внаслідок удару РФ ще не рахували, уточнив комунальник.

"Вночі локалізували пошкодження протягом 40 хвилин на мережі, організували роботи по розкриттю трубопроводу для подальшої заміни. Зараз комплектуються матеріали, будуть підвезені. Бригада на місці. Будемо виконувати заміну пошкодженої мережі. Доволі масштабне руйнування, діаметр великий. Ця частина вулиці була реконструйована років 12-15 тому. Це новий трубопровід", — розповів Завада.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вночі у Харкові пролунали вибухи: де сталися "прильоти"

5 червня, близько опівночі у Харкові пролунало декілька потужних вибухів. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов о 23:28 закликав мешканців Харкова та області перебувати в укриттях через обстріли.

Вже опівночі очільник області, а також мер Харкова Ігор Терехов повідомили, що влучання ракет зафіксовані у Слобідському та Шевченківському районах Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися