У Харкові через суд хочуть забрати квартиру: подробиці

Питання стосується квартири по вул. Ахсарова у м. Харкові

Керівник Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова подав позов до суду до фізичної особи в інтересах держави. Позовна заява стосується визнання спадщини відумерлою та витребування майна з чужого незаконного володіння. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Питання стосується квартири по вул. Ахсарова у м. Харкові, вартість якої складає майже 1,5 млн грн. Було встановлено, що законними власниками об'єкта було літнє подружжя,  червні 2019 року чоловік і жінка померли. 

Через два роки після смерті власників квартиру було продано з використанням підроблених документів псевдовласником. Надалі псевдопокупець, на якого було оформлено право власності на квартиру, здійснив її відчуження на користь іншого набувача.  

У грудні 2022 року окружна прокуратура направила обвинувальний акт щодо вказаних зловмисників для розгляду до Дзержинського районного суду м. Харкова. Зараз триває судовий розгляд.

У прокуратурі пояснили, що положеннями ст. 1277 ЦК України передбачено, якщо  спадкоємець не прийняв спадщину, то за місцем відкриття спадщини орган місцевого самоврядування зобов’язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою. Подавати відповідну заяву дозволено через рік з часу відкриття спадщини. Якщо спадщина визнана судом відумерлою, то вона переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини.  

Саме через ці обставини прокуратура подала відповідний позов до суду.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про незаконне користування земельною ділянкою у Харківській області. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися