У Харківській області сталося страшне вбивство: хто познущався над жінкою та чоловіком

Жорстоке вбивство двох людей під час окупації села на Чугуївщині: «народним дружинникам» загрожує довічне ув’язнення.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Чугуївського міського суду Харківської області обвинувальний акт щодо двох чоловіків за фактом умисного вбивства двох осіб, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що у березні минулого року під час окупації села Хотімля Чугуївського району група осіб організувала власний орган —  "народну дружину". До неї увійшли колишній працівник правоохоронного органу та троє місцевих мешканців. Вони "боролись" з крадіжками у селі та проводили з односельчанами "роз’яснювальну роботу".

Наприкінці березня "дружинникам" стало відомо про те, що жінка та чоловік нібито вчинили крадіжку. Взявши телескопічну палицю, металеві труби, арматуру, дерев’яні палиці, чоловіки пішли до них чинити "правосуддя".

Спочатку обвинувачені побили чоловіка та жінку до напівпритомного стану, а потім відтягнули їх тіла до місцевої водойми та зіштовхнули у воду. 

Потерпілі намагались вибратись на берег, але зловмисники не дали їм врятуватись: вони почали кидати в голови людей важкі шматки бетону.

Довівши "покарання" до кінця, переконавшись, що чоловік та жінка померли, зловмисники пішли з місця злочину. 

Експравоохоронець та ще один зловмисник втекли на територію країни-агресора. Їм повідомлено про підозру заочно та оголошено у розшук. Їх двох спільників у середині березня правоохоронці затримали в порядку ст. ст. 208, 615 КК України. Нині обидва перебувають під вартою. 

Досудове розслідування та оперативний супровід — ТУ ДБР у м. Полтаві. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському районі не курсуватимуть електропоїзди – на заміну вийдуть автобуси (розклад)

З 12 по 30 червня залізничне сполучення між станцією Дергачі та зупиночним пунктом Нова Козача буде відмінено у зв'язку із проведенням запланованих будівельно-монтажних робіт на перегоні Дергачі – Слатине. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

На цей період для зручності громадян запускається автобусний маршрут м. Дергачі (пл. Привокзальна) - смт Козача Лопань (із виїздом/заїздом у Харків першого та останнього рейсу). Графік автобусного маршруту можна подивитися за посиланням.

Ігор Терехов відреагував на скандал з підписанням петиції за платний проїзд у метро

Мер Харкова зазначив, що проїзд у метро залишається безкоштовним

Харківський міський голова Ігор Терехов відреагував на примус співробітників КП "Харківський метрополітен" підписувати документ на підтримку запровадження платного проїзду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. На нараді мер нагадав, що Харків залишається єдиним містом в Україні, де запровадили безкоштовний проїзд.

Що буде з керівництвом метрополітену, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися