Яке покарання загрожує за російські паспорти в Харківській області

Під час тимчасової окупації жінка очолила окупаційну міграційну службу

Фахівці Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колабораційної діяльності місцевої мешканки Вовчанська. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Спеціалісти встановили, що під час тимчасової окупації Вовчанська жінка активно допомагала військовим РФ вчиняти злочинні дії, очоливши окупаційну міграційну службу. 

Зокрема, зрадниця відповідала за видачу російських паспортів місцевим мешканцям. Часто паспорти оформляли за спрощеною процедурою. Крім того, приймали документи й на неповнолітніх.

Колаборантка заочно обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Санкція цієї статті передбачає довічне позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в ніч на 11 червня близько 1:50, військові РФ завдали ударів по території цивільного підприємства в Богодухівському районі з використанням трьох БПЛА Shahed. У результаті нічної атаки виникла пожежа.  За добу окупанти двічі обстрілювали магістральний аміакопровід в Куп'янському районі. За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, витоку аміаку та загрози для цивільного населення немає.

У результаті обстрілів Вовчанська Чугуївського району було пошкоджено 3 приватні житлові будинки та господарчі споруди. Обійшлося без постраждалих.  У с. Курилівка Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу також пошкоджено будинок. На щастя, без поранених. 

Детальніше про ситуацію в Харківській області читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися