На Харківщині продавець порушив закон: що йому загрожує

Продавець не поцікавився віком покупниці та продав 14-річній дівчині тютюнові вироби

У Харківській області  ювенальні поліцейські викрили продавця, який реалізував тютюнові вироби неповнолітній. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Продавець не поцікавився віком покупниці та продав 14-річній дівчині стіки, розроблені для використання з системою розігріву тютюну. 

Поліцейські провели профілактичну бесіду з батьками дитини, а щодо продавця склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від 6800 до 13600 гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Основ’янському районі Харкова поліцейські виявили та зафіксували факти розпиття алкогольних напоїв та куріння неповнолітніми. Працівники сектору ювенальної превенції ХРУП № 1 спільно з інспекторами відділу звʼязків з громадськістю УПП в Харківській області провели профілактичні рейди на території місць масового відпочинку. Під час заходу неповнолітнім розповіли про правила безпечної поведінки на воді, нагадали про заборону вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів. А також правоохоронці наголосили на необхідності дотримуватися заходів безпеки під час лунання сигналів повітряної тривоги.

“Під час рейду поліцейські виявили 4 підлітків 16 та 17 років, які курили та розпивали алкогольні напої. Щодо них склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 178 та ст. 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, - повідомили у поліції Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися