Трагедія у ДСНС на Харківщині: кого покарають за загибель курсантів

Загибель двох курсантів: слідчі повідомили про підозру начальникові кафедри вишу.

Слідчі та прокурори клопотали перед слідчим суддею про арешт підозрюваного без права внесення застави. Але слідчий суддя обрав інший запобіжний захід для начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

Так, за даними поліції Харківщини, у ході допитів свідків та потерпілих, а також проведення низки експертиз правоохоронцям вдалось встановити причетність до злочину 29-річного підозрюваного.

Під час досудового розслідування встановлено, що наприкінці квітня – початку травня начальник кафедри придбав фугасний снаряд 152 калібру та залишив його на зберігання в одному з приміщень, де розташовувалися курсанти.

31 травня 29-річний керівник надав вказівку курсантам розібрати боєприпас та зробити з нього макет. Того ж дня близько 15 години в казармі стався вибух, внаслідок якого від отриманих вибухових травм двоє курсантів загинули.

За даним фактом слідчим відділу поліції № 3 ХРУП № 1 відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

За словами слідчого СУ ГУНП в Харківській області Артура Чехичина, 12 червня 29-річному мешканцю селище Затишне повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 діб без права внесення застави.

"Начальник кафедри, курсанти якої підірвалися, - під цілодобовим домашнім арештом. Враховуючи наявні докази, переконаний, що це судове рішення буде оскаржено. До речі, його вже звільнили з університету цивільного захисту", – написав Сергій Болвінов.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У розклад руху харківських поїздів вводять зміни

Для покращення перевезення пасажирів з 10 червня 2023 у розклад руху поїздів, що прямують до Харкова та населених пунктів Харківської області, внесено зміни. Про це повідомляють у "Донецькій залізниці" на Фейсбук, інформують "Коментарі. Харків".

Як саме курсуватимуть потяги з Харкова та у зворотному напрямку, читайте за посиланням.

Як з Харкова переправляють за кордон ухилянтів – дані спецпрокуратури

За процесуального керівництва прокурорів Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного  регіону повідомлено про підозру громадянці України за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено що мешканка м. Харкова, діючи за попередньою змовою з невстановленими на даний час військовослужбовцями одного з  РТЦК та СП м. Харкова, вимагала та одержала від військовозобов’язаних громадян України  М. та П. неправомірну вигоду

Скільки коштує "відкосити" від армії у Харкові та що за це буде, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися