На Харківщині машиніст зливав пальне з тепловозів: як покарали зловмисника

Зловмисник продавав викрадене пальне своїм знайомим

Лозівський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 36-річного чоловіка у вчиненні серії крадіжок (ч. 1, ч. 2 ст. 185 КК України). Йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У суді прокурори довели, що в період з вересня по жовтень 2021 року машиніст одного з виробничих підрозділів регіональної філії “Південна залізниця” АТ “Укрзалізниця” вчинив кілька крадіжок пального. Машиніст, маючи доступ до паливної системи тепловозів, зливав дизельне пальне у каністри та таким чином обкрадав підприємство. 

Потім зловмисник продавав викрадене своїм знайомим. Усього встановлено майже 20 епізодів злочинів, вчинених машиністом.

Чоловік під час судового розгляду вину не визнав та відмовився давати пояснення. Чоловіка взято під варту в залі суду. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що фахівці Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колабораційної діяльності місцевої мешканки Вовчанська. Спеціалісти встановили, що під час тимчасової окупації Вовчанська жінка активно допомагала військовим РФ вчиняти злочинні дії, очоливши окупаційну міграційну службу.  Зокрема, зрадниця відповідала за видачу російських паспортів місцевим мешканцям. Часто паспорти оформляли за спрощеною процедурою. Крім того, приймали документи й на неповнолітніх.

Що загрожує жінці за видачу російських паспортів, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися