На Харківщині поліція проводить рейди: продавцям загрожують штрафи

З неповнолітньою та її батьками поліцейські провели бесіду

У Харківській області поліцейські зафіксували факт продажу алкогольних напоїв неповнолітній дівчині. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Профілактичний рейд у селищі Нова Водолага провели працівники сектору ювенальної превенції Харківського РУП № 1.

Під час перевірки поліцейські зафіксували факт продажу 14-річній дівчині пива. З неповнолітньою та її батьками поліцейські провели бесіду.

Щодо реалізатора складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція нагадала, що законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. За продаж неповнолітнім особам алкоголю та тютюну передбачено адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 6 800 до 13 600 гривень та анулювання ліцензії на продаж  алкогольних та тютюнових виробів. 

“Шановні підприємці, звертаємося до Вас з проханням неухильно дотримуватись норм чинного законодавства”, - наголосили у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліцейські склали 15 протоколів про адміністративне правопорушення щодо неповнолітніх. Порушники розпивали алкогольні напої та курили цигарки. На території Київського району працівники сектору ювенальної превенції ХРУП № 1 провели низку профілактичних рейдів. 

“З порушниками працівники поліції провели профілактичні бесіди та нагадали про заборону вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також дотримання безпеки під час повітряної тривоги”, - повідомили у поліції Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися