Харків’ян попередили про відповідальність: кого штрафуватимуть на крупні суми

За правопорушення мешканців Харкова та області будуть штрафувати на тисячі гривень та навіть притягувати до кримінальної відповідальності.

Останніми роками спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття набуло масштабних розмірів.

Спалювання листя є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, що тягне за собою накладення адміністративних штрафів. Окрім того, шкодить здоров’ю людей та екологічному стану населених пунктів громади.

У воєнний час підпал розцінюється як диверсія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської військової адміністрації.

Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів на громадян від 3060 грн до 6120 грн і на посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн.

А в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн до 12 240 грн і на посадових осіб – від 21 420 грн до 36 тис. грн.

Під час воєнного стану в країні паліїв притягають до кримінальної відповідальності за статтею 113 Кримінального Кодексу України, в якій передбачається покарання для порушника у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

"Просимо не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я, а також не забувати телефонувати на "102", коли бачите спалювання рослинності", – зазначають у Балаклійській МВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На дороги Харківської області вийшов безкоштовний соціальний автобус (розклад)

Запуск соціального автобусу було анонсовано раніше. На Борівщині запустили соціальний автобус для сполучення між селами громади та з районним центром. Перший рейс безкоштовного автобуса відбувся учора, 14 червня.

Також здійснюватимуться безкоштовні рейси за маршрутом Слов’янськ – Ізюм – Борова та у зворотньому напрямку. З детальним розкладом безкоштовного автобусу можна ознайомитися за посиланням.



Ольга

26 вересня 2023, 19:29

Все, конечно, здорово. Но, по-моему, ни одну тварь сжигающую листья не оштрафовали. И куда мне звонить? Живу возле частного сектора. Вижу с окна многоэтажки как огромные клубы дыма валят в 5 местах, в 2 бляха муха, районов! Куда звонить, если я точного адреса не знаю. В Харькове дышать нечем из-за этих негодяев! Особенно район м.Киевская, Тюринка, французский бульвар. Это просто ужасно. Всем плевать

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися